Clatite de post

de robert_b in Mancaruri de post, 26 Sep 2021 | 5380 vizualizari

 

Un desert simplu şi rapid, ideal pentru o zi de post. Aluatul cu apă carbogazoasă este foarte bun. Clătitele ies moi şi elastice.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de apă carbogazoasă
  • 380 g făină
  • 5 g sare
  • 5 g zahăr vanilat
  • 10 g zahăr tos
  • 1 lingură cu amidon
  • 3-4 linguri cu ulei
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post:

Într-un vas se cerne făina. Se adaugă sarea, zahărul vanilat şi zahărul tos. Se pune şi amidonul. Se amestecă bine cu un tel. Apa carbogazoasă se adaugă uşor-uşor, astfel încât să nu se formeze cocoloaşe. La final, se pune uleiul şi se mai amestecă puţin. Clătitele se prăjesc, la foc mediu, într-o tigaie antiaderentă. Tigaia mea are 26 de centimetri. Se servesc cu umplutura preferată (cremă de ciocolată tartinabilă, gem etc.).

TIPS-URI

1

Pentru o culoare mai frumoasă, se adaugă 1 linguriţă de turmeric pudră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu gem de capsuni si nuca